Notícies

La fibra òptica d’Iguana ja ha arribat als Hostalets de Pierola

Iguana hem començat ja la tramitació d’altes a la nostra pròpia xarxa de fibra òptica al municipi dels Hostalets de Pierola. Hem començat el desplegament de fibra òptica al nucli urbà i seguriem per les urbanitzacions i nuclis de Serra Alta, Can Fosalba, Can Marcet, Can Fortimac i Can Térmens.

A diferència d’altre operadors, a Iguana despleguem la nostra pròpia xarxa de fibra òptica, ja que és l’única manera de garantir la qualitat del servei de connexió a Internet que oferim. La velocitat de connexió d’Iguana és de fins a 1 Gbps, la més alta que s’està oferint a la comarca de l’Anoia. A més, apostem fortament pel territori, presentem les tarifes i els serveis d’una manera absolutament transparent i sense sorpreses a les factures. Sobre qualsevol connexió a Internet s’hi pot afegir telefonia fixa, línies de telefonia mòbil o televisió, així com serveis específics per a empreses.

Els hostaletencs i hostaletenques que vulguin donar-se d’alta a la fibra òptica d’Iguana ja poden fer-ho a través de la pàgina web www.iguana.cat, del telèfon 93 803 55 09 o visitant la botiga que Iguana tenim al carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada.

Prop de 60.000 immobles en cobertura

Amb el desplegament de Els Hostalets de Pierola, comptem ja amb prop de 60.000 unitats immobles en cobertura de la nostra pròpia xarxa de fibra òptica i tenim presència a 27 termes municipals, majoritàriament de la comarca de l’Anoia, però també de l’Alt Penedès i del Baix Llobregat.

En les darreres setmanes, també hem finalitzat el desplegament de Piera (incloses les nombroses urbanitzacions i nuclis), el terme municipal més extens de la comarca, i ja estem treballant a Sant Llorenç d’Hortons on esperem començar a fer altes ben aviat.

Iguana som un operador quilòmetre 0, amb valors, fortament arrelat al territori i amb una clara vocació de servei. Apostem per la proximitat en l’atenció al client i per l’alta qualitat de servei a uns preus competitius i transparents. Iguana invertim en la creació de noves infraestructures i generem ocupació en una de les comarques amb més atur del país, com és l’Anoia.

Facebooktwitter

Bona Diada!

Com ja és tradició a Iguana, en motiu de l’11 de setembre us desitgem una molt Bona Diada Nacional de Catalunya. Per fer-ho, enguany hem triat un dels indrets emblemàtics de la comarca de l’Anoia: la Tossa de Montbui. Des de la Tossa s’albira la Conca d’Òdena, part del nostre territori on hi tenim desplegada la nostra pròpia xarxa de fibra òptica. A més, a les torres de telecomunicacions de la Tossa i des de fa un grapat d’any, hi tenim equipament que ens permet oferir serveis de radioenllaç per a cases o nuclis dispersos o llocs de difícil accés.

La Tossa de Montbui ubicada a 626 metres sobre el nivell del mar acull un conjunt romànic dels segles X-XI format per l’església de Santa Maria de Gràcia i per la Torre de defensa, protagonista de la imatge. La Torre de vigilància, erigida l’any 987, és de base rectangular i angle arrodonits, amb unes parets d’uns 12 metres d’alçada coronats per una sèrie de pedres col·locades en forma d’Opus Spicatum “aresta de peix”, una característica pròpia del segle X.

Gràcies a la Fundació La Tossa de Montbui per facilitar-nos-hi l’accés.

Bona Diada!

Facebooktwitter

Piera ja té fibra òptica amb Iguana

Hem finalitzat el desplegament de la nostra pròpia xarxa de fibra òptica al terme municipal de Piera. Iguana hem fet arribar una connexió a Internet de qualitat amb una atenció de proximitat als nuclis de Can Bonastre, Can Canals-El Portell, Can Claramunt i Les Xurigueres, Vallbonica, Can Cairot, La Venta i Can Musarro, Can Martí, Castell de la Ventosa, Can Mata, Bosc de l’Àliga, Can Creixell, Can Mas, Can Bou, Sant Jaume Sesoliveres, Ca n’Aguilera, El Bedorc, el nucli urbà i el polígon industrial. En total són més de 7.700 immobles del terme municipal més extens de la comarca de l’Anoia que hem cobert amb la nostra pròpia xarxa de fibra òptica.

D’altra banda, a La Fortesa la fibra òptica arribarà abans de final d’any de la mà de XTA i des de la capçalera que l’operador penedesenc aixecarà a Sant Sadurní Anoia. XTA i Iguana som dos operadors amb valors similars, fortament arrelats al territori que sovint col·laborem conjuntament i formem part del Grup d’Operadors de Telecomunicacions de Catalunya, Operadors.cat.

Pel que fa a La Grua, Iguana en completarem el desplegament tan bon punt quedi resolt un detall tècnic que afecta a l’accés a la zona.

Amb aquest desplegament oferim a les empreses i als particulars de Piera la velocitat més elevada del territori amb fins a 1 Gbps, unes tarifes i un servei transparent i sense sorpreses, i amb només tres mesos de permanència per als serveis amb fibra òptica. És tracta doncs, d’un ample de banda d’alta qualitat amb un servei de proximitat, quelcom necessari en els temps que corren. Sobre qualsevol connexió a Internet s’hi pot afegir telefonia fixa, línies de telefonia mòbil o televisió, així com serveis específics per a empreses.

Les persones que vulguin donar-se d’alta a la fibra òptica d’Iguana ja poden fer-ho a través de la pàgina web www.iguana.cat, del telèfon 93 803 55 09 o visitant la botiga que tenim al carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada.

Més velocitat a la connexió

El desplegament de la xarxa de fibra òptica d’Iguana a Piera ha coincidit amb els importants canvis als serveis que hem posat en marxa: hem doblat la velocitat de pujada de la seva fibra d’1 Gbps que és ara 1000/600 Mbps, i hem posat a disposició dels clients una fibra simètrica de 100 Mbps per a les persones que no necessitin un ample de banda tan elevat. A més, la millora dels serveis coincideix amb una proposta de preus més ajustats tant per a futurs clients com per als clients actuals que respon a la nostra vocació de posar-nos al costat de la gent en moments complicats com els actuals fruit de les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia. 

Plaça del Sant Crist, de Piera, amb el castell i l’església de Santa Maria al fons
Facebooktwitter

Que no et maregin amb el 5G!

El 5G està de moda, se’n parla i gairebé sembla que s’hagi convertit en quelcom indispensable per viure, que ja està en ple funcionament i rendiment; però és realment així? Veiem-ho!

Què és exactament el 5G?

El 5G és la cinquena generació de la tecnologia i els estàndards de comunicació sense fils que fan servir els dispositius i és l’evolució natural de la tecnologia 4G LTE o també anomenada 4G+. La primera generació era una tecnologia que permetia fer trucades, a la segona s’hi va afegir l’enviament de missatges de text SMS, amb el 3G va arribar la connexió a Internet i el 4G va portar un major ample de banda per aquesta connexió.

Per a que servirà el 5G?

El 5G promet grans velocitats i una disminució de la latència. Parlem de promeses perquè malgrat que la comunicació i el màrqueting ja ens estan fent creure que el 5G ja és una realitat això no és ben bé així. Però anem a pams.

Pel que fa a la velocitat promesa, es parla de velocitats teòriques al voltant de 20 Mpbs, unes cinc vegades més que les velocitats que es donen a dia d’avui amb el 3G i el 4G. Però el més important és la latència. La latència és el temps exacte que triga en transmetre’s un paquet de dades a la xarxa, és a dir, el que triguen les peticions del nostre mòbil en arribar al destí i tornar. Aquest paràmetre és clau per permetre noves aplicacions i usos, com ara el cotxe connectat o la telemedicina. Fixeu-vos que si volem que la conducció d’un cotxe autònom sigui fiable, cal que el temps transcorregut entre que el vehicle transmet una petició i obté una resposta sigui el mínim possible. O bé si un cirurgià està operant una apendicitis des d’Austràlia i el pacient està a Igualada, ens cal que la resposta del bisturí sigui instantània. I el 5G promet la reducció de la latència en pràcticament 1 o 2 mil·lisegons.

En un ús diari i habitual del nostre terminal mòbil les diferències entre el 4G i el 5G i fins hi tot entre el 3G i el 5G passen gairebé desapercebudes. I això també cal tenir-ho en compte perquè la diferència de preu entre un terminal 4G i 5G a dia d’avui encara no passa inadvertit.

Al nostre país ja està implantat el 5G?

La resposta és clara: No, o si més no, no del tot. La subhasta de l’espectre de la banda de 700 MHz per al 5G just va tancar a finals de juliol i, finalment, només són tres els operadors que tenen llicència per desplegar xarxes de telefonia mòbil per al 5G a l’Estat Espanyol. I el compromís que han adquirit, a més, marca la data de 2025 només per a ciutats de més de 20.000 habitants. 

A més, cal tenir en compte com s’està implementat el 5G al nostre país i com aquesta implantació està a mig camí del que ha de ser. Per començar cal tenir en compte que evolucions com aquestes comporten canvis molt important en configuracions, arquitectura de xarxa i requereixen nous equipaments tècnics. Aquestes transformacions són cares, complexes i han de permetre que les actuals xarxes de 3G i 4G segueixin funcionant.

Per poder-ho explicar, hem d’entendre que el funcionament d’una xarxa mòbil es divideix en dues parts: la xarxa ràdio o xarxa RAN (Radio Acces Network), formada per les antenes i les equips que en formen part; i el nucli de xarxa o NC (Network Core) que està formada pels equips centrals que gestionen el trànsit, la telefonia, les dades o les característiques i configuracions de cada client.

Per poder implementar el 5G els tres operadors propietaris de xarxa mòbil, de moment, mantenen el nucli de xarxa (NC) del 4G i canvien la RAN per equips 5G per tant, és important saber que, a dia d’avui, no hi ha cap operador que estigui oferint 5G realment. Fins que no és canviï el NC o nucli de xarxa les promeses de velocitat i latències no poden ser una realitat completa.

Per tant, no cal córrer a comprar el telèfon d’última generació per gaudir d’un 5G que no està implantat al 100%, ni embogir per aconseguir unes velocitats i/o latències que en un ús estàndard ni notarem ni ens fa falta.

El 5G arribarà i serem els primers en celebrar-ho; però brindarem el dia que arribi de veritat i estigui plenament operatiu, mentrestant esperarem el desplegament i seguirem apostant per l’honestedat i transparència que ens caracteritzen. 

Facebooktwitter

Connectem l’Associació de Veïns de Can Claramunt de Piera

El local de l’Associació de Veïns de Can Claramunt, al terme municipal de Piera, ja compta amb una connexió a Internet de qualitat amb un servei de proximitat gentilesa d’Iguana.

L’entitat veïnal, ubicada al carrer de la Noguera del nucli, compta, des de la setmana passada, amb un ample de banda de 1000/600 Mbps i xarxa Wi-Fi.

Iguana col·laborem amb entitats de caire social, cultural, econòmic, esportiu i veïnal dels municipis on hi tenim desplegada la nostra pròpia xarxa de fibra òptica i/o radioenllaç, contribuint així a la dinamització del nostre territori.

A Piera, estem acabant d’enllestir el desplegament de la nostra pròpia xarxa de fibra òptica i, a dia d’avui, ja tenim en cobertura part del nucli urbà i els pobles i urbanitzacions de Can Bonastre, Can Canals – El Portell, Can Claramunt – Les Xurigueres, Vallbonica, Can Cairot, La Venta – Can Mussarro, Cant Martí, Castell de la Ventosa, Can Mata, Can Creixell, Can Mas, Can Bou, Ca n’Aguilera i el Bedorc. I en els propers dies enllestirem Sant Jaume Sesoliveres i Bosc de l’Àliga.

Facebooktwitter

Lliurament dels premis del Montbui gaming day

El passat 10 de juliol va tenir lloc el Montbui gaming day al Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui. En el decurs de la jornada de videojocs que va organitzar l’Ajuntament de Montbui i TIC Anoia i que va comptar amb la col·laboració d’Iguana, es van fer diversos sortejos.

Els guanyadors ja han recollit els seus premis a la botiga d’Iguana del carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada. Enhorabona!

Facebooktwitter

Connectem la piscina de Carme

Iguana hem connectat a la nostra pròpia xarxa de fibra òptica la piscina municipal de Carme. L’equipament municipal compta ja amb una connexió a Internet de qualitat i amb un punt d’accés Wi-Fi.

Iguana tenim desplegada la nostra pròpia xarxa de fibra òptica al terme municipal de Carme. Gràcies a la fibra d’Iguana, els carmetans i carmetanes poden gaudir d’una connexió a Internet de qualitat amb l’ample de banda és elevat de la comarca i amb un servei de proximitat.

Facebooktwitter

Montbui gaming day

Aquest dissabte es durà a terme el Montbui Gaming Day que s’emmarca dins la Setmana de la Joventut de Santa Margarida de Montbui i que compta amb la col·laboració de TIC Anoia i Iguana. Iguana instal·larem una connexió de fibra òptica d’1 Gbps simètric perquè els més de 140 participants puguin gaudir de la jornada que es durà a terme al Mont-Àgora.

La competició es farà sobre els jocs FIFA, Fornite i League of Legends i els premis consisteixen en cadires Gamer i un val de 250€ en material gamer per a l’equip guanyador. A més, es faran diversos sortejos: 2 jocs FIFA21 i un sorteig Iguana d’un val de 50€ per a bescanviar en material gamer a l’establiment Zbitt de Montbui.

Facebooktwitter

300 GB addicionals per només 5 €

Aquest estiu no et quedis sense dades al mòbil. A Iguana, a més d’ampliar les dades de les línies mòbil mantenint el preu, presentem el bo addicional de 300 GB, perquè no se t’acabin les dades del mòbil!

El bo, pensat per gaudir d’un estiu sense preocupacions, és vàlid fins al 30 de setembre i val només 5 €. És un bo vàlid per a les tarifes amb trucades il·limitades i dades.

Aquest bo et permetrà enviar missatges, fotos, vídeos, mirar les teves sèries i pel·lícules preferides sense haver de patir!

Suma’t a Iguana i gaudeix de l’estiu!

Facebooktwitter

Que no se t’acabin les dades del mòbil!

Aquest estiu serà impossible que se t’acabin les dades del mòbil. Podràs enviar missatges, fotos, vídeos, mirar les teves sèries i pel·lícules preferides sense haver de patir! Ara, amb Iguana molts més GB a les teves línies mòbils.

Les tarifes amb trucades il·limitades incorporen 20, 40 o 60 GB, o si ho prefereixes i per només 1 € més, 25, 70 i 120 GB.

I si no en tens prou, pots afegir a la teva línia mòbil 300 GB que podràs gastar fins al 30 de setembre per només 5 €!

I a Iguana, aquest canvi l’apliquem als futurs clients però, evidentment també als clients actuals. Si ja ets client d’Iguana i tens alguna tarifa a la qual li hem augmentat les dades, no cal que facis res: en els propers dies i de manera automàtica, et farem el canvi i us ho comunicarem!

Suma’t a Iguana i gaudeix de l’estiu!

Facebooktwitter