Notícies

Per què no m’arriba la velocitat que tinc contractada?

Quan perceps que el teu dispositiu no rep la velocitat contractada es pot deure a diversos motius.

En primer lloc, hem de tenir en compte que si utilitzem el Wi-Fi com a mitjà de connexió sempre tindrem menys velocitat respecte una connexió per cable ja que la tecnologia Wi-Fi ofereix menys velocitat que una xarxa cablejada, i si, a més, tenim molts dispositius connectats per Wi-Fi la velocitat es reparteix entre tots. A part, la tecnologia Wi-Fi ha anat evolucionant i un dispositiu antic és molt probable que utilitzi un estàndard de Wi-Fi de primera generació (802.11b/g) que segurament no aprofitarà al màxim la velocitat que pot arribar a donar el Wi-Fi d’última generació (802.11n o 802.11ac).

També convé verificar que durant el test de velocitat no tinguis cap altra aplicació en funcionament, que no hi hagi altres dispositius connectats a la connexió en el moment de fer la prova ni per Wi-Fi ni per cable, i que la connexió de xarxa que utilitzes és adequada a la modalitat de fibra que tens contractada. Existeixen dues tecnologies de xarxa diferents, Fast Ethernet (fins a 100 Mbps) i Gigabit Ethernet (fins a 1.000 Mbps). Les modalitats de fibra de més de 100 Mbps, com els nostres paquets de 1.000 Mbps, només es poden provar de forma confiable amb ordinadors Gigabit Ethernet, i són ideals per usos intensius o per diversos ordinadors.

Per comprovar que realment t’arriba la velocitat contractada has de connectar un ordinador per cable al router i fer una prova de velocitat a través de la pàgina www.speedtest.net i fer-ho amb el servidor Iguana. Si no t’apareix seleccionat automàticament, selecciona l’opció cambiar servidor i cerca-la manualment. No tots els servidors de testos de velocitat són iguals, i alguns es troben puntualment saturats o prioritzen les connexions de l’operador propietari del servei del test de velocitat. Per últim, la connexió del cable ha de ser Gigabit Ethernet, cosa que assegurarà que la velocitat màxima que podràs provar serà de 1.000 Mbps.

En aquest vídeo t’expliquem com fer un test de velocitat correctament pas a pas: 

Si fent la prova amb speedtest.net, amb l’ordinador connectat per cable i tenint en compte tots els condicionants que expliquem al vídeo, la velocitat no t’arriba en cap moment a la velocitat contractada, posa’t en contacte amb el nostre equip d’atenció al client i t’ajudarem a diagnosticar-ho.

I per últim, si necessites un ample de banda garantit perquè resulta crític pel teu negoci et recomanem que contactis amb el nostre equip comercial per explicar-te les modalitats de fibra per a empresa i oferir-te solucions a mida de les teves necessitats.

2 comentaris

S'han tancat els comentaris.

Hola
HE fet el tets de velocitat després de comprovar una baixada de rendiment i comprovo que no arriba a 94Mbs , quan tinc contactats 1Gbs.
La targeta està configurada per 1Gbs i full duplex, la connexió la faig per cable i sense cap altre aparell engegat .