Notícies

El roaming: què, quan, quant i com

En aquest post us expliquem tot el que heu de saber sobre el roaming.

 

Què és?

El roaming és la paraula anglesa utilitzada per parlar d’itinerància. Si parlem de telefonia mòbil, és la possibilitat que ofereix l’operador, en el nostre cas Iguana, d’utilitzar una xarxa diferent de la principal, normalment xarxes d’operadors d’altres països quan viatgem, per trucar, enviar missatges o utilitzar les connexions de dades per, per exemple, navegar per Internet des del telèfon mòbil.

 

Quan es produiran els canvis?  

A partir del 15 de juny de 2017 s’elimina el roaming als 28 països membres de la Unió Europea. Es tracta d’una petició històrica dels usuaris a la Unió Europea que ha acabat amb un acord de consens entre els països membres. A més, Iguana també n’afegeix d’altres i no s’aplicaran costos addicionals quan viatgem als següents països:  Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Espanya, Finlàndia, França, Reunió, Martinica, Guyana Francesa, Guadalupe, Gibraltar, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

 

Quant em costarà?

Quan viatgem als països esmentats no tindrà cap cost afegit i les trucades i consum de dades costarà el mateix que si estiguessis aquí, excepte les trucades als números especials (902, 010, telèfons 900, etc.) tal i com passa quan estàs aquí.

Si viatges a d’altres països caldrà tenir en compte les tarifes que s’apliquen segons la zona. Passa per la nostra botiga del carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada i atendrem la teva consulta personalitzada.

 

Com ho he de fer?

No has de fer cap gestió per desactivar el roaming als països indicats, es farà de manera automàtica. Ara bé, si és la primera vegada que surts a l’estranger des de que tens la telefonia mòbil amb nosaltres, no oblidis de demanar que t’activem les dades, la veu o les dues coses per utilitzar-les a l’estranger, abans de marxar.

 

 

 

 

 

Facebooktwitter

2 comentaris

Got Something To Say:

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

[…] primer que cal tenir en compte és que des del 15 de juny s’ha eliminat el roaming o itinerància en una sèrie de països. Són Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, […]
[…] de marxar, també cal tenir en compte els consells que us vam donar aquí i aquí i recordar que si és la primera vegada que surts a l’estranger des de que tens la telefonia amb […]