Notícies

El roaming: què, quan, quant i com

En aquest post us expliquem tot el que heu de saber sobre el roaming.

Què és?

El roaming és la paraula anglesa utilitzada per parlar d’itinerància. Si parlem de telefonia mòbil, és la possibilitat que ofereix l’operador, en el nostre cas Iguana, d’utilitzar una xarxa diferent de la principal, normalment xarxes d’operadors d’altres països quan viatgem, per trucar, enviar missatges o utilitzar les connexions de dades per, per exemple, navegar per Internet des del telèfon mòbil.

Quan es van produir els canvis?  

Des del 15 de juny de 2017 es va eliminar el roaming als 28 països membres de la Unió Europea. Es tracta d’una petició històrica dels usuaris a la Unió Europea que va acabar amb un acord de consens entre els països membres. A més, Iguana també n’afegim altres i no s’aplicaran costos addicionals quan viatgem als següents països:  Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

Quant em costarà?

Quan viatgem als països esmentats no tindrà cap cost afegit i les trucades i consum de dades costarà el mateix que si estiguessis aquí, excepte les trucades als números especials (902, 010, telèfons 900, etc.) tal i com passa quan estàs aquí.

Si viatges a d’altres països caldrà tenir en compte les tarifes que s’apliquen segons la zona. Passa per la nostra botiga del carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada i atendrem la teva consulta personalitzada.

Com ho he de fer?

Si és la primera vegada que surts a l’estranger des de que tens la telefonia mòbil amb nosaltres, no oblidis d’accedir a la teva Àrea de Clients i a l’apartat mòbil podràs configurar la teva línia i activar i/o desactivar el roaming de veu i SMS (Zona 1 i zones 2-3) i de dades per a la zona 1. També pots visitar la nostra botiga del carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada o bé trucar-nos al 93 803 55 09 i ho revisarem.

2 comentaris

S'han tancat els comentaris.

[…] primer que cal tenir en compte és que des del 15 de juny s’ha eliminat el roaming o itinerància en una sèrie de països. Són Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, […]
[…] de marxar, també cal tenir en compte els consells que us vam donar aquí i aquí i recordar que si és la primera vegada que surts a l’estranger des de que tens la telefonia amb […]