Notícies

Soc a l’estranger i no em funcionen les dades. Què faig?

A vegades, quan viatgem a l’estranger es perd la configuració APN del nostre telèfon mòbil. Podríem definir l’APN com el punt d’accés a la nostra xarxa i li indica al nostre terminal per quin camí virtual ha de connectar-se a Internet.

Normalment, la configuració d’APN es troba al menú de punt d’accés o xarxes del teu telèfon mòbil. La configuració d’APN d’Iguana la trobes en aquest enllaç desglossada per tipologia de sistema operatiu: iOS o Android.

Abans de marxar, també cal tenir en compte els consells que us vam donar aquí i aquí i recordar que si és la primera vegada que surts a l’estranger des de que tens la telefonia amb nosaltres no has d’oblidar d’activar, abans de marxar, el roaming de dades i de veu. Ho pots fer a través de la configuració de la teva línia mòbil que hi trobaràs a l’Àrea de Clients, o demanant-nos-ho, si es tracta de les dades de les zones 2-3.  Així, un cop siguis fora podràs utilitzar les dades i la veu. Si vols activar les dades de les zones 2-3, cal que tinguis en compte els costos i riscos.

Un cop a l’estranger no caldrà fer res i, el més habitual, és que dades i veu funcionin amb normalitat.

Tot i així, si estem a l’estranger i no ens funcionen les dades cal provar el següent:

  1. Activar l’opció d’itinerància activa del nostre telèfon mòbil. Aquesta opció, normalment, la trobaràs al menú de targetes SIM i xarxes mòbils.
  2. Buscar al teu telèfon un aplicació amb el nom “serveis SIM” o “Serveis Aire”. En aquesta app hi ha un menú Roaming amb tres submenús: *Home, Broker i Local. Caldrà assegurar que l’opció activada sigui la de Broker i si la té disponible, la de Automàtic Mode.
  3. Un cop fets aquests canvis, es recomanable posar el telèfon en mode avió durant uns segons (10 o 15) i tornar-lo a activar normalment.
  4. Quan tornis a casa no oblidis tornar a canviar (pas 2) el menú Roaming i passar de l’opció Broker a Home.

Com sempre, per qualsevol qüestió pots contactar amb nosaltres a través dels nostres canals habituals.