Notícies

Alerta de frau!

Alguns dels nostres clients ens han avisat que hi ha pàgines web, absolutament alienes a Iguana, que fan aparèixer un avís que anuncia que una adreça IP concreta (la del client) ha estat seleccionada a l’atzar per rebre un iPhone X, un iPhone 8 o un Samsung Galaxy S10+ (o qualsevol altre model). El missatge prossegueix amb una explicació que ens menciona i acaba demanant o bé fer click a un enllaç o omplir dades per fer-nos arribar el suposat terminal mòbil. Amb les dades que n’obtingui qui està executant l’estafa, és probable que les faci servir per vendre-les o per spam o correu brossa.

Això és una estafa basada en el reconeixement de la IP del nostre dispositiu i la detecció automàtica de l’operador amb qui tens contractada la connexió a Internet. Amb aquestes dades s’omple un text més o menys creïble que apareix segons quines pàgines navegues per Internet, com és el cas que avui us expliquem.

Aquest tipus d’estafa es coneix amb el nom tècnic de phising. La recomanació que us fem és no introduir mai dades personals, bancaries o número de telèfon en pàgines web de dubtosa reputació, que no inspirin confiança i de les quals no has sol·licitat informació.

Estigues alerta i no caiguis en l’estafa!

Facebooktwitter