Notícies

Comunicat sobre el Reial Decret 14/2019 que amplia la potestat del Govern per tancar serveis digitals

Avui entra en vigor el Reial Decret 14/2019 aprovat per la via d’urgència en Consell de Ministres el passat 31 d’octubre i publicat ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Aquest Reial Decret modifica, entre d’altres, la Llei General de Telecomunicacions del 9 de maig de 2014 que regula la nostra activitat i la del nostre sector.

Entre d’altres aspectes, la modificació amplia els supòsits pels quals el Govern pot tancar pàgines web sense autorització judicial prèvia. Concretament afegeix “l’amenaça immediata i greu per l’ordre públic” i “la seguretat nacional” i modifica les “amenaces per la vida humana” ampliant-les “a la salut pública”. El text legal publicat al BOE també explicita que la intervenció de serveis o xarxes pot afectar “qualsevol infraestructura, recurs associat o element o nivell de xarxa”, és a dir, no parlem només del tancament de pàgines web sinó de la intervenció de qualsevol element de comunicacions digital com podrien ser, per exemple, talls de connexió.

Des d’Iguana, un cop més, ens posicionem absolutament en contra de qualsevol restricció als drets i llibertats dels usuaris dels serveis de telecomunicacions, en qualsevol canal i molt especialment a Internet, on estem convençuts que la neutralitat és necessària i imprescindible. Considerem que l’aplicació efectiva d’aquest Reial Decret sense la modificació de llei reguladora dels estats d’alarma, excepció i setge (Llei Orgànica 4/1981) podria arribar a esdevenir arbitrària; i en aquest sentit, estarem amatents a les opinions dels experts que sospesen la constitucionalitat d’aquest Reial Decret i als dictàmens que es produeixin en aquest sentit.  

Mentrestant i tal i com hem fet sempre seguirem treballant per facilitar l’accés a la informació a través d’Internet perquè considerem que és el canal de comunicació més directe, global, democràtic, ràpid i fiable que ha existit mai. I seguirem defensant, des del nostre àmbit d’actuació, les llibertats d’Internet fins al màxim de les nostres capacitats.

Igualada, 6 de novembre de 2019

Facebooktwitter

Got Something To Say:

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*