Notícies

Accés als routers d’Iguana

Els dispositius que Iguana estem instal·lant a casa vostra són diferents models del fabricant Huawei.  En la majoria de casos es tracta d’un model compacte que agrupa les funcions d’ONT i la de router. Què és cada part?

  • ONT és un acrònim que significa Optical Network Terminal o Terminal de Xarxa Òptica i és la part del dispositiu que incorpora la tecnologia òptica capaç de fer arribar Internet a casa teva. A l’altre extrem de la fibra, hi ha un concentrador anomenat OLT, també Huawei que és on convergeixen totes les fibres.
  • El router és la part que s’encarrega de gestionar l’adreçament IP, la xarxa Wi-Fi i la connectivitat per cable.

Per a accedir al vostre dispositiu  ho podeu fer des de qualsevol navegador a través de l’URL http://192.168.1.1

En funció del model que tingueu us apareixerà una pantalla com aquesta:

O com aquesta:

En qualsevol cas, les credencials per accedir-hi són aquestes:

iguana

iguanacpe

Un cop a dins, puc canviar qualsevol configuració? Atenció, llegeix aquest altre article sobre aquesta qüestió.

Puc canviar el meu dispositiu Iguana per un altre?

La resposta és sí i no. La part ONT no es pot canviar, perquè forma part d’una arquitectura on hem vist que és important mantenir una homogeneïtzació de fabricant i de model.  Les nostres ONT estan homologades i verificades per a treballar amb la nostra OLT i no es poden canviar per d’altres unitats d’altres fabricants o models.

El que sí que podeu fer és instal·lar un router neutre i configurar-lo per tal que gestioni les funcions de la part router del dispositiu Iguana. Continuareu tenint el dispositiu Iguana, però només tindrà funció d’ONT; nosaltres en diem que funcionarà en bridge.

Si ho voleu fer, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us explicarem com fer-ho.