Notícies

Consells per a una bona videoconferència

Aquests dies de confinament, les videoconferències estan a l’ordre del dia de qualsevol llar, autònom o treballador que estigui teletreballant. Des d’Iguana us volem donar algun consell perquè les vostres videotrucades siguin millors:  

1. Sempre que puguis fes la videoconferència en un dispositiu que puguis endollar per cable ethernet (cable de xarxa) directament al router, d’aquesta manera t’asseguraràs de tenir un bon ample de banda.

2. Si optes pel Wi-Fi, assegura’t que estiguis en un lloc amb bona cobertura. Recorda que depenent de la connexió que tinguis i del número de dispositius connectats a la xarxa Wi-Fi simultàniament i fent-ne ús alhora, la velocitat disponible per a la videotrucada es pot veure afectada i, en conseqüència, la qualitat de la mateixa.

3. Si tens fibra òptica, revisa quin ample de banda tens contractat i recorda que a Iguana oferim dues velocitats de fibra: la 100/100 Mbps o la 1000/600 Mbps. Si tens radioenllaç, disposes també de vàries velocitats de connexió. Només amb una trucada (93 803 55 09) o correu electrònic (sac@iguana.cat) al nostre servei d’atenció al client et podem ampliar la velocitat de la teva connexió si aquests dies ho necessites.

Eines

D’altra banda i pel que fa a les eines que disponibles per fer videotrucades us en podem recomanar algunes:

  • Jitsi: s’ha posat de moda aquests dies, és gratuït 100%, fàcil, no requereix identificació i no cal descarregar res.
  • Skype: va ser la pionera, funciona prou bé, cal descarregar-la i permet fer videotrucades amb fins a 10 usuaris simultàniament. És propietat de Microsoft.
  • Hangouts: és la versió de Google i està integrada a tot el paquet que ofereix Google, no cal descarregar aplicació específica i també permet fer reunions o videoconferència amb  fins 10 persones de manera simultània.
  • Facetime: és la versió d’Apple, integrada en els seus dispositius. És imprescindible tenir bona cobertura per fer-la sevir, és la precursora de la vídeo trucada de WhatsApp.
  • WhatsApp: Permet fer videotrucades si el teu sistema operatiu és compatible –la majoria- És important tenir bona cobertura. Avui, Facebook, propietària de WhatsApp ha anunciat que ha duplicat la capacitat del seus servidors per respondre l’increment del seu ús.

Aquestes són només algunes de les eines, però n’hi ha moltes més. Trobeu la que millor us encaixi i, des del confinament, retrobeu-vos amb la vostra gent.