Notícies

No tinc connexió a Internet. Què puc fer?

Quan detectem que no tenim accés a Internet en cap dels nostres dispositius, el primers que hem de comprovar és el router. És la nostra “porta” a Internet.

1. Comprovarem que el router estigui connectat a la corrent:

  • El llum power ha d’estar encès i de color verd.

2. Comprovarem que el router està ben configurat amb la central:

  • El llum PON ha d’estar en verd fix.

3. Comprovarem el llum LOS:

  • Si funciona correctament, el llum led estarà apagat.
  • Si està encès intermitentment de color vermell o taronja ens indica que la potència òptica de la fibra no és correcta o que no arriba al router. Aquest és el motiu per al qual no tenim connexió a Internet.

Si tenim el llum LOS encès caldrà fer les següents comprovacions:

  • Comprovar que els dos extrems el fuetó (cable groc amb connectors verds o blaus) estiguin correctament connectats al caixetí i al router.
  • També hem de comprovar el fuetó en si mateix. És un cable delicat que no pot tenir cap plec de més de 90 graus, ni estar aixafat ni pinçat amb res. Els nostres instal·ladors deixen aquest cable de manera adequada tal i com es mostra a la imatge:

A vegades, canviant mobles de lloc, fent una estrebada al router connectant o desconnectant alguna cosa pot ser que s’hagi mogut i fer mala connexió.

Què és aquest fuetó?

El cable de fibra òptica ens arriba a casa des d’una Caixa Terminal Òptica (CTO) situada al carrer o a la planta baixa del bloc de pisos. Des d’aquesta caixa t’arriba la fibra òptica a casa teva fins a un caixetí. Des el caixetí fins al router es fa arribar la senyal pel fuetó. Per dins d’aquest fuetó hi viatja llum que cal que sigui nítida i sense interrupcions ni entrebancs des d’un extrem fins a l’altre.

Si després d’haver fet aquestes comprovacions i de reiniciar el router (apaga’l pel botó on/off i espera uns segons o desconnecta el cable de corrent) segueix encès el llum LOS en vermell vol dir que la incidència no està al fuetó de dins de casa teva sinó d’abans del caixetí. Contacta amb nosaltres, t’atendrem i ho revisarem.

Facebooktwitter