Notícies

Ingredients per a un bon teletreball

El teletreball ha arribat a la vida d’algunes persones sobtadament, sense previ avís, improvisadament, sense preparació ni mentalització prèvies. I molt probablement sense les millors circumstàncies. Per això en aquest article us intentarem donar algunes recomanacions, consells i solucions:

1. Horari: Si el teu lloc de treball és d’atenció al públic, el teu horari serà el d’atenció al client, sense més complicacions. Si la teva feina no depèn d’un horari concret, és important que te’l marquis i que sigui comunicat a les persones que conviuen amb tu per evitar distraccions, sorolls, etc. i millorar la conciliació.

2. Dispositius: És important disposar d’un ordinador amb connexió a Internet i és probable que necessitis algun altre dispositiu addicional (tauleta, per exemple). Et caldrà també un telèfon mòbil i, potser un telèfon fix. És Interessant comptar amb bons auriculars per fer videoconferències, una càmera i micròfon.

En la mesura del possible és recomanable fer servir un monitor addicional, un teclat extern i un ratolí. No és el mateix treballar una jornada laboral en un ordinador portàtil que amb bones condicions ergonòmiques. Pensa també en la llum, la superfície de treball i la cadira. Tot plegat, t’estalviarà algun que altre mal de cap o d’esquena.

3. Connectivitat: És fonamental comptar amb una bona connexió a Internet. Recorda que a Iguana t’oferim una velocitat de 1000/600 Mbps que et permetrà teletreballar en perfectes condicions. Si comptes amb un ample de banda més bàsic, pots incrementar-lo fàcilment contactant amb nosaltres.

Si tens una empresa també oferim solucions de Xarxa Privada Virtual perquè el teu equip pugui treballar des de casa com si estigués a l’empresa i solucions de centraletes virtuals per poder fer atenció telefònica professional i eficient.  És important també tenir en compte la ciberseguretat i més ara que ha augmentat la ciber-activitat maliciosa.

4. Consells addicionals: Intenta evitar distraccions, marca unes rutines i unes pautes de descans al llarg de la jornada, pots treballar amb roba còmode però evita el pijama, mantingues el contacte amb els companys d’equip per telèfon, videoconferència, xat, etc. i és recomanable marcar-te uns objectius diaris i setmanals.