Notícies

Per què no tinc bona cobertura Wi-Fi?

La xarxa Wi-Fi és molt pràctica, perquè et permet connectar a Internet els teus dispositius preferits com ordinadors portàtils, telèfons mòbils o tauletes i oblidar-te dels cables.

Tanmateix, té alguns inconvenients.  La potència i la qualitat de la senyal Wi-Fi es perd amb la distància i amb els obstacles i les Wi-Fi veïnes poden interferir i empitjorar la nostra.

Com podeu veure a la següent imatge, el router del menjador dóna una bona cobertura al voltant, però a mesura que ens allunyem la senyal es perd i les Wi-Fi veïnes, representades en vermell, poden ser fins i tot més potents que la nostra. Això passa, per exemple, a l’habitació del personatge de la imatge, que no es pot connectar perquè la seva Wi-Fi és dèbil:

Aquesta és una problemàtica molt habitual, perquè els pisos on vivim hi ha parets, habitacions, portes… i a vegades no estem gaire a prop del router.

Així doncs, la millor recomanació és tenir el router a una ubicació tan central com puguem per tal de maximitzar la cobertura. A vegades, però, això no és possible, perquè el nostre menjador no està al centre del pis o altres vegades hi ha racons que queden allunyats i són llocs on ens agrada estar connectats, com ara habitacions o despatxos.

Oi que no pretenem il·luminar tot un pis amb una sola bombeta? Doncs amb la xarxa Wi-Fi i la connexió a Internet, és el mateix.

Què podem fer? Us proposem tres solucions:

A Iguana us proposem fins a tres maneres de fer arribar la connexió als racons de casa on no hi arriba. A continuació us les expliquem començant per la més senzilla i econòmica i arribant a la més òptima.

1. Repetidor o extensor de cobertura

Un repetidor o extensor de cobertura és un dispositiu que capta la senyal Wi-Fi del router principal i la repeteix regenerant-la, i així augmenta la cobertura.

Per tal que ens doni un bon resultat, cal instal·lar-lo a mig camí entre el nostre router i el lloc que volem dotar de cobertura. En el nostre pis d’exemple, hem instal·lat un repetidor a la taula de la cuina i això fa que la cobertura es regeneri i arribi bé a l’habitació. La instal·lació és fàcil i ràpida, només cal endollar-lo i enllaçar-lo amb el router principal.

El problema dels extensors de cobertura és que normalment costa trobar un bon lloc on instal·lar-lo i a la zona de cavalcament els nostres dispositius poden no tenir clar on connectar-se i commutar contínuament de senyal, provocant així reconnexions i talls. També augmenta la latència -suma d’endarreriments temporals en una xarxa- perquè estem a dos Wi-FI del nostre router.

2. PLC

El PLC, sigles de Power Line Communications és un dispositiu que és capaç d’injectar el senyal procedent d’un cable ethernet -cable de xarxa- al cablejat elèctric d’una llar. Està format per un emissor, que es connecta al router i a un endoll, i un receptor que es connecta a un altre endoll i té un port ethernet on podem connectar-hi un ordinador o un aparell de TV, per exemple. Els PLC més complexos també poden generar Wi-Fi.

Al nostre exemple, hem instal·lar una parella de PLC col·locant l’emissor al costat del router i el receptor just a l’habitació.

D’aquesta manera aconseguim més velocitat i menys latència que amb el repetidor i, si la nostra instal·lació elèctrica ho permet, podem portar la senyal a habitacions llunyanes. És una solució millor per dúplexs o cases amb diferents pisos.

Els PLC són una mica més cars que els repetidors i tot i que s’anuncien capaços de donar velocitats al voltant dels 1000 Mbps, el més normal és que arribin a algunes desenes de Mbps.

Hem de tenir en compte també que la xarxa elèctrica és un medi molt hostil, i això fa que la tecnologia PLC sigui inestable i vulnerable a aparells amb gran consum com neveres, microones o fluorescents. Com el cas del repetidor, fins que no estigui instal·lat no podem saber com anirà i el funcionament actual no és garantia del funcionament futur, perquè poden aparèixer nous factors externs.

3. Estesa de cable i router secundari

I per acabar, la millor solució i que t’expliquem amb detall en aquest altre article. És la més estable i la que dóna millors resultats i per això hem de tenir en compte que surt una mica més cara.

Es tracta de fer arribar cable ethernet des del router fins al punt o punts de la casa on volguem fer arribar el servei. Si a més a més, en aquell punt hi instal·lem un router secundari, tindrem la possibilitat de tenir també senyal Wi-Fi (a més del cable instal·lat) i podrem treballar amb la mateixa qualitat que si estiguéssim connectats al router principal.

En el nostre exemple, s’ha fet una estesa de cable des del menjador fins l’habitació, i allà s’hi ha connectat un router secundari. Ara l’ordinador del nostre personatge pot estar connectat per cable o per Wi-Fi.

Podem tenir una connexió Gigabit a l’habitació i a més sabem que serà estable perquè no es veurà afectada per interferències o pèrdues de senyal.

Per últim, recorda com fer un bon test de velocitat i contacta amb nosaltres per resoldre qualsevol dubte o per demanar-nos consell.

Facebooktwitter

Got Something To Say:

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*