Notícies

Solucions per a ampliar la cobertura Wi-Fi

La xarxa Wi-Fi és molt pràctica, perquè et permet connectar a Internet els teus dispositius preferits com ordinadors portàtils, telèfons mòbils o tauletes i oblidar-te dels cables.

Tanmateix, té alguns inconvenients.  La potència i la qualitat de la senyal Wi-Fi es perd amb la distància i amb els obstacles i les Wi-Fi veïnes poden interferir i empitjorar la nostra.

En aquest article us ho explicàvem detalladament i ara us presentem dues solucions per millorar la cobertura de la xarxa Wi-Fi de casa teva o el teu dúplex. Les dues solucions estan basades en la instal·lació d’un segon punt d’accés (a més del router principal) que et permetran connectar-hi equips a través de cable ethernet i també per Wi-Fi. En ambdós casos cal fer una instal·lació de cablejat entre el router principal i aquest segon punt d’accés.

Quina solució és la que millor s’adequa al meu cas?

Ambdues solucions permeten ampliar la cobertura Wi-Fi i, com explicàvem es basen en un segon punt d’accés. La diferència fonamental està la tecnologia de l’equip que instal·lem.

La solució bàsica amb un punt d’accés TotoLink X5000R compta amb 2×2 MIMO, Wi-Fi 6 i els darrers estàndards en seguretat com WPA3. En canvi l’avançada, a través d’un Amplifi AC, compta amb un 3×3 MIMO. Podríem traduir MIMO com múltiple entrada, múltiple sortida i és quelcom clau a tenir en compte en les connexions sense fils com el cas del Wi-Fi. Si el nostre aparell té 1X1 vol dir que té una antena que pot suportar un únic flux de dades al mateix temps, si té un 2X2, en pot suportar dos i així consecutivament. Com més alta sigui la capacitat, més dades podrà transferir a la vegada i més ràpides seran les comunicacions; sempre tenint en compte que la transmissió de dades per Wi-Fi serà inferior que la transmissió de dades per cable.

Per tant, en primer lloc, hauràs d’analitzar quin ús en faràs d’aquest punt d’accés i de la xarxa Wi-Fi que genera, quina velocitat necessites (no és el mateix jugar en línia que consultar les xarxes socials, per exemple); i també hauràs de tenir en compte si els aparells que hi connectis són 2×2 o 3X3 MIMO. Tingues en compte, també, que amb la solució avançada podràs incorporar les antenes addicionals Mesh que necessitis.

Les antenes addicionals Mesh permeten cobrir zones fosques de cobertura, sobretot en cases amb diferents plantes o molt allargades. Les antenes Mesh permeten crear una xarxa Wi-Fi amb un router, un punt d’accés secundari i els seus satèl·lits o antenes que es comuniquen entre ells creant una única xarxa Wi-Fi amb un sol nom i una única contrasenya. S’anomenen xarxes de malla i permeten que els nostres dispositius vagin “saltant” d’una antena a una altra per connectar-se a la que més li convingui buscant la màxima optimització de la xarxa Wi-Fi segons una sèrie de paràmetres: potencia se senyal, ubicació, número de dispositius connectats, estat dels nodes… sense que l’usuari hagi de preocupar-se’n, ja que no notarà talls ni salts entre repetidors.

Ambdues solucions inclouen 20 metres de cable ethernet i 2 hores d’instal·lació.

És important tenir en compte que sigui quina sigui l’opció que triïs, és una millora per a la teva llar, que et quedarà en propietat per sempre.

I si no tens clar, quina és la millor solució per al teu cas, posa’t en contacte amb nosaltres, explica’ns el teu cas i t’assessorarem.