Notícies

Iguana, un operador amb valors que apostem amb fermesa per la comarca de l’Anoia i la seva gent

Aquest mes hem tingut l’oportunitat de publicar un article a l’AnoiaDiari, on expliquem qui som, què fem i per què ho fem. El compartim amb vosaltres:

L’article publicat a l’AnoiaDiari d’octubre-novembre 2020

L’empresa de telecomunicacions té uns valors únics i difícils de trobar en altres companyies del sector

L’eslògan d’Iguana ho diu clar: “Som d’aquí, estem per tu”; però no es tracta només de paraules buides ja que l’operador de telecomunicacions de l’Anoia compta amb unes característiques poc comunes i que la diferencien d’altres empreses del sector.

En primer lloc Iguana és una empresa que va néixer fa vuit anys amb una clara vocació de servei pel territori i amb l’objectiu de cobrir una necessitat: fer arribar connexió a Internet de qualitat a la nostra comarca. Tant és així que Iguana va ser el primer operador que va començar a desplegar fibra òptica a Igualada l’any 2014. Abans, però, havia començat a muntar infraestructura de radioenllaç a diversos indrets de la comarca per fer arribar connexió a Internet de qualitat a indrets de difícil accés. Seguint amb aquest objectiu, el de fer arribar fibra òptica on ningú més hi arriba, Iguana segueix desplegant la seva pròpia xarxa arreu de l’Anoia i ja en té més de 300 quilòmetres estesos (230 km de xarxa distribució i 70 km de xarxa troncal) que donen cobertura a prop de 43.000 unitats immobiliàries d’una trentena de nuclis, alguns dels quals sense interès comercial per les grans companyies. I Iguana fa aquesta aposta perquè considera que una connexió a Internet de qualitat és una necessitat i no un luxe, i que una societat connectada amb grans amples de banda té un impacte positiu sobre el territori i el seu teixit productiu, i per a la gent que l’habita. A més Iguana contribueix a crear un mercat de telecomunicacions més fort i més sa i a generar competència, en un sector on la inèrcia del monopoli i de l’empresa pública encara s’arrossega en moltes dinàmiques, malgrat que la privatització es va produir l’any 1.999. 

Iguana té una xarxa de telecomunicacions pròpia que no lloga a d’altres operadors, ni l’empresa anoienca la lloga a ningú altre: la xarxa és seva i és només per als clients d’Iguana. Aquest fet li permet garantir la qualitat de servei, al mateix temps que inverteix en el manteniment i el creixement d’aquesta xarxa.

Aquest és un segon punt a tenir en compte a l’hora de triar operador de telecomunicacions. Contractar una empresa que inverteix en la creació de noves infraestructures al territori contribueix a que pugui continuar el seu desplegament a mida per a la nostra comarca, d’acord amb la realitat socioeconòmica de l’Anoia i rodalies.

Iguana desplega la seva pròpia xarxa de fibra òptica

Col·laboració amb la cultura, l’esport i el Tercer Sector

Des fa anys, Iguana col·labora activament amb la cultura, l’esport i les entitats cíviques, econòmiques i del Tercer Sector de la comarca, ja que creu en l’importantíssim valor que aquestes entitats aporten al territori i ajuden a dinamitzar-lo.

Tant és així, que actualment té vigents més d’una vintena de convenis de col·laboració amb agents culturals com són el Teatre de l’Aurora, Moixiganguers d’Igualada, l’Antic Gremi de Traginers de l’Anoia, Òmnium Cultural… i ha col·laborat amb esdeveniments com La Mostra d’Igualada, el Festival de Llegendes de Catalunya, el Zoom Festival; amb entitats de caire social i cívic com l’Ateneu de Montbui o el Centre Cultural Recreatiu de Vilanova d’Espoia; entitats i actes vinculats al Tercer Sector com la Fundació Àuria o l’Associació DCA Anoia, Càritas, l’Alzheimer Race o el certamen d’Aviació Adaptada; de caire econòmic com Fira d’Igualada o Emprenem Masquefa, o de l’àmbit de l’esport com el Bàsquet 3×3, la Gran Follada o l’Agrupació Esportiva La Font del Bosc, entre d’altres.

Per tant, un tercer motiu per sumar-se a Iguana és fer possible aquesta col·laboració que, al seu temps, ajuda a fer créixer el ric teixit associatiu que tenim a l’Anoia.

Una empresa que genera ocupació

Iguana està en fase de creixement.  Per tant, l’empresa pot generar ocupació en un indret tan castigat per l’atur com és la nostra comarca. A dia d’avui l’empresa compta amb una trentena de llocs de treball directes i una vintena d’indirectes, i ha multiplicat per dos la seva plantilla estable en els darrers tres anys.

Actualment, disposa de tres centres de treball a la comarca: les oficines centrals al polígon de Les Comes, l’oficina tècnica al Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa i la botiga ubicada al carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada on les persones que ho desitgin poden fer la tramitació dels serveis que ofereix l’operador, així com resoldre tots els dubtes que siguin necessaris. Aquesta tramitació també es pot fer telemàticament ja sigui a través de la pàgina web www.iguana.cat i del seu servei de xat, per telèfon al 93 803 55 09 o per correu electrònic a contacte@iguana.cat.

L’equip d’instal·ladors forma part de la pròpia empresa així com l’equip d’atenció al client disponible de 8 a 20 hores, i que aposta pel tracte personal, directe i de proximitat. Aquell que truca a Iguana parla amb persones i no amb màquines.

La botiga d’Iguana està situada al carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada

Servei de qualitat

Iguana és un dels operadors amb presència a la comarca que ofereix uns amples de banda més elevats amb fins a un 1 Gbps de descàrrega i 300 Mbps de pujada, en el cas dels serveis de fibra òptica per a particulars; i amples de banda superiors o bé a mida, per als serveis dissenyats per a les empreses. És tracta doncs, d’un ample de banda d’alta qualitat a preus d’allò més competitius. I tampoc no deixa de banda a les persones que potser no necessiten un ample de banda tan elevat i és per això que ofereix una segona modalitat de 100/10 Mbps. Sobre qualsevol connexió a Internet s’hi pot afegir telefonia fixa, línies de telefonia mòbil o televisió; així com serveis per a empreses com centraletes virtuals, VPN o xarxes sense fils, entre d’altres. A dia d’avui, pel que fa a la telefonia mòbil, Iguana ofereix trucades il·limitades i dades amb 14 GB, 46 GB i 85 GB segons el cas, entre d’altres modalitats.

L’equip d’instal·ladors d’Iguana està format per gairebé una desena de tècnics

Fibra òptica a una trentena de nuclis

Els 300 quilòmetres de xarxa pròpia de fibra òptica que Iguana ha desplegat per la comarca han permès fer arribar connexió a Internet de qualitat a Capellades, Castell de Cabrera (Cabrera d’Anoia), Castellolí, Clariana (Argençola), Igualada, Jorba, La Beguda Alta, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Masquefa, Òdena, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vallbona d’Anoia, Vilanova del Camí i Vinyes del Turó (Sant Esteves Sesrovires), i Sant Pere Sacarrera, Sant Elies, Can Paixano i La Font del Bosc a Mediona, comarca de l’Alt Penedès.

A dia d’avui Iguana està treballant per fer arribar la fibra òptica a Copons, Veciana, Carme, Orpí, Piera, La Llacuna, i a Montserrat Parc i Sant Pau de la Guàrdia al terme municipal del Bruc.

Iguana desplega la seva pròpia xarxa de fibra òptica

La història d’Iguana: una empresa que neix per pal·liar una necessitat personal

Iguana té una història d’allò més peculiar i curiosa. Com moltes altres empreses, va néixer per la necessitat individual d’alguns dels que més tard en van ser els seus socis fundadors. L’any 2004 davant els greus problemes de connexió a Internet que tenia la comarca de l’Anoia, un grup de joves enginyers van estudiar la manera de resoldre’ls i van implementar les primeres solucions, sobretot per poder pal·liar la mancança de telecomunicacions de qualitat que ells mateixos patien. Per fer-ho, van constituir una associació i van començar a desplegar les primeres xarxes de radioenllaç a Masquefa, Piera, Rubió, Hostalets de Pierola, Argençola i Igualada, creant xarxes municipals i connectant-hi empreses i particulars.
Malgrat aquestes primeres infraestructures però, els problemes de connectivitat a l’Anoia eren molts més i la demanda creixia cada cop més. L’any 2012 naixia Iguana amb l’objectiu de poder crear més i millors xarxes de telecomunicacions i iniciar el desplegament de fibra òptica per poder oferir un servei de connexió a Internet de qualitat amb un servei de proximitat.