Notícies

Iguana tanquem l’any amb un balanç positiu i amb l’objectiu de seguir connectant a les persones

El mes de desembre vam tenir l’oportunitat de publicar un article a l’AnoiaDiari, on vam fer balanç de l’any 2020, dels desplegaments executats i dels previsions per a l’any 2021. El compartim amb vosaltres:

L’article publicat a l’AnoiaDiari de desembre 2020

Prop de 47.000 llars i empreses ja poden gaudir d’una fibra òptica de qualitat amb un servei de proximitat

Malgrat les adversitats d’aquest 2020, Iguana, l’operador de telecomunicacions amb seu a la nostra comarca, tanca l’any amb un balanç molt positiu i amb xarxa pròpia de fibra òptica de prop de 500 quilòmetres que va començar a desplegar al 2014. En només 6 anys Iguana ha fet arribar més de 90 quilòmetres de xarxa troncal que permet fer arribar connexió a Internet d’alta qualitat als diferents municipis des de les capçaleres que l’operador té distribuïdes arreu de la comarca i més de 370 quilòmetres de xarxa de distribució que permeten fer arribar la connexió a llars, comerços i empreses del territori.

En total Iguana dóna cobertura de la seva pròpia xarxa de fibra òptica a prop de 47.000 unitats immobiliàries. En el transcurs d’aquest any ha fet créixer la seva xarxa en un 41% i ha donat cobertura de fibra òptica a gairebé 14.000 habitatges i empreses noves. Aquest 2020 Iguana ha fet arribar la seva fibra òptica, i per tant un ample de banda d’alta qualitat amb un servei de proximitat, a les empreses dels Plans d’Arau, Òdena, a Can Parellada (Masquefa), La Beguda Alta, Vinyes el Turó (Sant Esteve Sesrovires), La Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí. Abans d’acabar l’any completarà el desplegament de Carme i Rubió. I començarà el 2021 completant el desplegament de Copons.

A dia d’avui, Iguana és l’operador que ofereix un ample de banda més gran als municipis on hi té presència, amb una velocitat de fins a 1Gbps de baixada.

Valoració positiva

Des de la direcció de l’empresa s’assegura que malgrat la pandèmia i la important afectació que ha tingut en l’operativa diària i en la previsió sobre calendari dels objectius marcats, el tancament de l’any serà positiu i per tant, el balanç és molt bo. “Ha estat un any molt complicat, però hem complert les previsions i en un any com aquest, això és molt important”, assegura un dels socis fundadors, Aleix Solé.

Inversió al territori

Iguana aposta pel territori que l’acull i és per això que aposta per crear la seva pròpia xarxa de fibra òptica, una infraestructura que permet recosir i donar oportunitats a les comarques on hi té presència. Enguany ha invertit uns 600.000 euros.

La inversió no és només econòmica, sinó que també col·labora amb el teixit cultural i associatiu. Tant és així que aquest any ha signat mitja dotzena de convenis nous que s’incorporen als més d’una vintena que té vigents. Les noves col·laboracions d’aquest any són amb l’Associació Dany Cerebral Adquirit, amb el col·lectiu de professionals del CAP Urbà per a la Marató de TV3, amb l’acte esportiu i solidari Conca Amunt celebrat a Òdena a benefici de Creu Roja el 23 de juny, amb l’Agrupació Esportiva La Font del Bosc de Mediona, amb el Centre Cultural Recreatiu de Vilanova d’Espoia i amb la comissió de Reis d’Igualada per a la transmissió en streaming de la cavalcada. A més, Iguana ha ampliat la col·laboració amb Càritas amb qui manté un acord des de l’any 2015.

Crear ocupació

Un dels valors d’Iguana és la proximitat en l’atenció al client i això només és possible amb un creixement de l’equip. Aquest any, Iguana ha incorporat vuit persones noves a la seva plantilla estable, el que suposa un augment d’un 30%. La previsió per al 2021 és seguir creant ocupació al mateix ritme.

Propers desplegaments

L’objectiu d’Iguana per al 2021 és continuar ampliant la seva pròpia xarxa de fibra òptica i poder-hi sumar més de 6.000 unitats immobiliàries més en cobertura de fibra òptica per fer arribar connexions d’alta qualitat arreu. És per això que Iguana ja ha iniciat els treballs per desplegar la seva xarxa a Copons, Orpí, Rubió, Veciana i a La Llacuna -on hi desplegarà, a més del nucli urbà, també Torrebusqueta i Rofes-, i també té previst  per a la primera part de l’any, el desplegament de Sant Pau de la Guàrdia i Montserrat Parc a El Bruc, que està pendent de permisos administratius. A més, Iguana també té previst el desplegament de Piera, el segon municipi més gran de la comarca de l’Anoia que té nombrosos nuclis disseminats.

Regals de proximitat

Iguana compta amb una  botiga ubicada al carrer Santa Caterina, 32 d’Igualada que, a més de poder en persona qualsevol tràmit amb la companyia també és un bon lloc on trobar regals per aquestes festes. A la botiga d’Iguana s’hi poden trobar terminals mòbils, bateries externes, tauletes, rellotges, telèfons seminous, telèfons pensats per a persones grans, etc. L’equip d’Iguana t’assessorarà.

Més que mai, és important estar ben connectat

Una de les coses que ha demostrat la pandèmia mundial que estem vivint és que la connexió a Internet és més important que mai i la qualitat de la connexió és fonamental. En ple primer Estat d’Alarma, amb confinaments domiciliaris, les telecomunicacions van esdevenir un servei essencial i així va quedar recollit en el propi decret del Govern espanyol. Tan és així que, malgrat el confinament perimetral d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, Iguana va seguir al peu del canó amb totes les mesures de seguretat necessàries per a poder oferir connexions de qualitat als seus conciutadans per tal de garantir-los la comunicació amb els seus i amb les seves empreses, o escoles i instituts. Aquells primers dies de confiament estricte, el trànsit de la xarxa de fibra òptica d’Iguana va veure incrementat el trànsit en un 40%, sense cap tipus d’afectació per als clients, demostrant-se que la xarxa està perfectament preparada per suportar increments com els del mes març.

Durant aquelles dures setmanes es van viure nombrosos casos crítics: des de persones que d’un dia per l’altre es van haver de posar a treballar a casa seva i que van passar-se a Iguana per poder gaudir d’una connexió a Internet d’alta qualitat suficient per poder, en molts casos, teletreballar i estudiar simultàniament; a empreses que van haver d’establir connexions segures i xifrades entre els treballadors que estaven a les seves llars i els servidors. Una altra de les intervencions que es van viure aquells dies van ser en relació a la telefonia per a les empreses. Gràcies a les centraletes virtuals es van poder fer desviacions de trucades a telèfons fixes, mòbils i ordinadors, per tal que l’atenció al client de companyies i botigues, seguís funcionant de manera habitual malgrat tenir el personal a casa.

“Van ser dies molt complicats, però es va posar de relleu la importància dels valors d’Iguana: vam ser pròxims, ràpids i àgils en la resolució de les diferents casuístiques de persones i empreses, que, com nosaltres, també estaven confinats al que fou anomenada la zona zero”, explica Solé.

Amb l’aposta de connectar aquells que més t’importen, Iguana el 2021 treballant per seguir desplegant la seva pròpia xarxa de fibra òptica sense perdre, en cap cas, la seva essència: connexió a Internet de qualitat amb un servei de proximitat.

Més gigues per al teu mòbil

Aquestes festes Iguana t’ofereix 100 GB de dades per al mòbil per només 2 euros al mes. Dades per a poder compartir aquest Nadal amb els teus, des de la distància, però vivint tots els moments amb tota la il·lusió possible.

Es tracta d’un bo de dades especial per al desembre i per al gener que pots afegir a la teva tarifa habitual de mòbil visitant la botiga del carrer Santa Caterina, 32, trucant al 93 803 55 09 o a través del xat de www.iguana.cat. Aprofita aquesta promoció i suma’t a Iguana!

Facebooktwitter