Notícies

Alerta d’estafa amb números de telèfon

El número de telèfon 11866 no és un número del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Algunes pàgines web expliquen que aquest és el número d’atenció del SEPE. Es tracta d’una pàgina web ben posicionada que apareix fent cerques a Google.  

Aquest és un número de tarificació especial, és a dir amb preus especials que poden arribar a més de 5 € el minut, i hi ha algú que el fa servir per enriquir-se enganyant als usuaris.

Aquest número telèfon, a més de publicitar-se com el número d’atenció del Servei Públic d’Ocupació o també com a telèfon d’informació d’entitats bancàries, transports, etc.

També es pot donar el cas que el telèfon publicitat sigui un altre diferent, aparentment normal, amb una locució aparentment oficial que indica que s’ha de trucar al telèfon 11866. En ocasions, aquesta mateixa locució passat uns segons, indica el cost de trucada, però triga tant de temps que, el més habitual, és que la persona que està trucant ja hagi penjat.

La recomanació és que sempre busqueu telèfons en les pàgines oficials. En el cas del SEPE, trobeu la pàgina aquí.

Facebooktwitter