Notícies

Canvis en la configuració del roaming de les línies mòbil

Amb l’objectiu d’evitar sorpreses inesperades a les factures de telefonia mòbil hem modificat, per defecte, la configuració de les zones de roaming a totes les línies mòbil d’Iguana.

A partir d’ara queda actiu el roaming de veu (per poder fer i rebre trucades i SMS) de la zona 1 i zones 2-3; i queda inactiu el roaming de dades de les zones 2-3 per evitar que els terminals es connectin automàticament a xarxes de zona 2-3 i facin ús de dades sense adonar-nos-en.

Si necessites activar el roaming de les zones 2-3, posa’t en contacte amb nosaltres, te n’informarem dels costos i dels riscos i, si hi estàs d’acord, te’n farem l’activació.

El preu de MB de dades, que ens ve donat, és de 7,87 € (IVA inclòs), i és per això que sempre recomanem l’ús de les xarxes Wi-Fi que puguis trobar en equipaments, restaurants, hotels, etc. Per a que te’n facis una idea del consum de dades aproximat per les aplicacions més utilitzades, te n’hem fet un recopilatori:

  • Enviar 5 fotos per Whatsapp pot suposar 1 MB, és a dir 7,87 €.
  • Navegar 15 minuts per Facebook o Instagram pot voler dir consumir més de 25 MB, el que serien 202 €
  • Visualitzar un vídeo de 15 minuts de Youtube a baixa resolució ens pot costar 224 €
  • Utilitzar Google maps durant 30 minuts per arribar a algun lloc pot costar-nos més de 140 €
  • Escoltar una cançó de 3 minuts a Spotify en qualitat mitjana poden suposar més de 33 €
  • Veure 5 minuts de vídeos de TikTok suposarien uns 70 MB, és a dir 550 €
  • 15 minuts de Netflix a la mínima resolució poden voler dir uns 250 MB, que serien 1.967 €

Per què ho hem fet?

Per a evitar sorpreses desagradables a la factura quan viatgem a països de la zona 2-3 de roaming, com per exemple Andorra. Els països de les zones 2-3 queden fora de les tarifes contractades i tenen preus especials. La veu la deixem activada per defecte perquè ningú quedi sense servei i incomunicat al creuar la frontera.

L’ús de veu i dades als països de la zona 1 s’inclouen dins la tarifa habitual. Aquests països són Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

A la zona 2 hi ha la resta d’Europa, el Magrib, els Estats Units i Canadà: Andorra, Argelia, Bermudes, Bòsnia Herzegovina, Canadà, Estats Units, Illes Fèroe, Illa de Guernsey, Illa de Jersey, Illa de Man, Macedònia, Marroc, Montenegro, Sèrbia, Suïssa, Tunísia i Turquia. I a la zona 3 hi ha la resta del món: Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

I si vols més informació sobre el roaming pots consultar aquest article i aquests consells que et donem si has de viatjar a l’estranger.